EU şi CROAȚIAO altă acţiune a Asociaţiei Foto Club BANATUL MONTAN a fost organizarea expoziţiei „EU şi CROAȚIA”, expoziţie a artistului fotograf Eugen Negrea. Vernisajul a fost organizat de către Asociaţia Foto Club BANATUL MONTAN în colaborare cu Muzeul Banatului Montan (fostul Muzeu de Istorie al judeţului Caraş-Severin).

„EU şi CROAȚIA” a fost sărbătorită la Reșița

Sâmbătă, 9 mai 2015, la Muzeul Banatului Montan din Reşiţa a fost vernisată expoziţia de fotografii a artistului fotograf Eugen Negrea AFIAP, intitulată „EU şi CROAȚIA”. Evenimentul a fost posibil datorită membrilor Fotoclubului Banatul Montan care au asigurat în mod exemplar partea logistică şi au marcat astfel începutul unei iniţiative de a invita diferiţi artişti fotografi să expună în una dintre sălile expoziționale aflate în inima Banatului.

Expoziţia cuprinde o serie de fotografii color realizate în majoritatea oraşelor croate astfel încât a rezultat o imagine de ansamblu cât mai completă a Croaţiei, cea mai nouă membră a Uniunii Europene.
Gazda evenimentului, artistul fotograf Flavian Savescu, președintele Fotoclubului Banatul Montan și Eugen Negrea, președintele Asociației Artiștilor Fotografi din România, au întâmpinat cu flori şi bucurie pe cei doi oaspeți de onoare veniţi să viziteze expoziţia şi anume doamna Daria Krstičević, secretar de stat pentru croaţii de pretutindeni, care a trecut cu eleganţă atât peste oboseala venirii direct de la Zagreb cât şi peste rigorile unui program oficial extrem de dens şi Excelenţa Sa doamna Andrea Gustović – Ercegovac, ambasadorul Croaţiei în Romania, alături de care s-au aflat oficiali croaţi şi membri ai Ambasadei Croaţiei.

Cuvântările susținute de cei doi înalţi oficiali croaţi dar şi de gazdele române au avut un numitor comun: este în interesul celor două ţări intensificarea colaborării pe multiple planuri, inclusiv pe plan cultural, iar fotografia este un ambasador excelent şi eficient de a face cunoscute frumuseţile şi tradiţiile Croaţiei şi României.

Desfăşurată sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România, autorul expoziţiei „EU şi CROAȚIA” mulțumeşte sponsorilor Best Western Rogge din Reşiţa, Cofetăriei WoW şi Make-up Artist Bulinuţa.

articol preluat – sursa

footer.php - fotobanat.ro