„Exodul lui Allah” este titlul unei expoziţii de fotografii vernisată de Foto Clubul BANATUL MONTAN în colaborare cu Foto Clubul Pro Arad, Universitatea din Oradea şi Muzeul Banatului Montan din Reşiţa şi a cuprins imagini ale renumitului artist fotograf Dr.Teodor Radu Pantea, profesor de fotografie la Facultatea de Arte Vizuale din Oradea.

Exodul lui Allah Afis

Despre Teodor Radu Pantea şi „Exodul lui Allah”

Dr.Teodor Radu Pantea este autorul a 100 expoziţii personale, aceasta fiind cea cu nr. 101 şi 60 de expoziţii de grup, a făcut parte până în prezent din peste 50 de jurii internaţionale. Este câştigătorul a sute de premii internaţionale şi naţionale în saloanele de artă fotografică. Este distins cu Excelenţă a Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică nivel “silver” (EFIAP/s), precum şi cu multe alte distincţii acordate de societăţi fotografice de pe tot cuprinsul globului, autor a numeroase lucrări în colecţii particulare, muzeale şi ale unor organizaţii de profil din România, Turcia, Germania, Polonia, Serbia, Grecia, Ungaria, Uzbekistan, India, SUA, Mexic, Israel, Croaţia, Ucraina, Spania, Egipt, Dubai, R. Moldova, Macedonia şi Bosnia-Herţegovina.

Artistul fotograf Teodor Radu Pantea are lucrări în portofoliul Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică cum ar fi: Colecţia „Auschwitz – Tărâm al Tacerii” (63 imagini) în portofoliul Muzeului Luptătorilor din Ghetouri Lochamei Haghetaot din Israel şi Colecţia ”Sic Transit (40 de imagini) în portofoliul Bibliotecii din Alexandria, Egipt.

Autorul ne propune o interesantă abordare a unui subiect ce frământă în aceste zile bătrânul continent Europa. Intitulată sugestiv „Exodul lui Allah”, expoziţia surprinde momente, trăiri, drame, de o parte şi de alta a gardului ghimpat dar mai presus de orice, un avertisment. Iată ce a declarat autorul expoziţiei „Exodul lui Allah” la vernisajul care a avut loc joi, 19.05.2016, ora 18,00, în incinta Muzeului BANATULUI MONTAN din Reşiţa.

Expoziţia mea prezintă câte ceva din ceea ce mi-a fost dat să văd la graniţa ungaro-sârba, anul trecut. Nu sunt în măsură să afirm că am înţeles ce am văzut, că am înţeles ce se întamplă !!!
Am văzut ceva oribil, ceva alarmant, ceva îngrozitor, ceva cumplit, ceva ce m-a pus pe gânduri. Veţi vedea şi unele imagini cu o uşoară tentă duioasă (femei, copii, vârsnici). A nu se înţelege că mi s-a muiat inima… Totul e ceva ce îmi doresc să rămână cât mai departe de mine, de lumea în care trăiesc (şi consider că îmi aparţine cât de cât…), de familia mea!! Am vrut doar să prezint o secvenţă a acestui fenomen. Vreau ca această experienţă fotografică, ce a condus la această expoziţie, să fie singura mea “întâlnire de gradul trei” cu protagoniştii surprinsi în imaginile din expoziţia intitulată „Exodul lui Allah”.

Expozitia de fotografie „Exodul lui Allah” poate fi vizitată în incinta Muzeului Banatului Montan din Reşiţa până în data de 27 Mai 2016.

 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *