Lansarea la apă a Asociatiei "Foto Club Banatul Montan"Și dacă au fost aproape gata toate demersurile administrative pentru înfințarea legală a Asociației Foto Club Banatul Montan, noi, membri fondatori, ne-am gândit să facem o acțiune prin care să dăm „lumii” de veste că existăm. După câteva consultări am decis să facem o expoziție de fotografie pentru că, ce poate fi mai nimerit pentru lansarea unui foto club decât o expoziție de fotografie.

Expoziţie de fotografie – pregătirile

Pentru a pregăti această expoziţie de fotografie în primul rând a trebuit să indentificăm un spaţiu adecvat şi să obţinem acordul de a expune acolo. Mulţumim domnului profesor Gheorghe Popovici pentru că ne-a facilitat accesul la spaţiul de expunere ales şi anume holul Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa.

Expoziţia de fotografie nu putea avea loc fără fotografii aşa că a urmat stabilirea unui număr maxim de imagini, ca să ne putem încadra în buget cu costurile totale (mai bine spus pentru a nu ne face o gaură prea mare în buzunarele personale), aşa că până la urmă, de comun acord, am stabilit ca fiecare să expună doar câte 4 lucrări (9 x 4 = 36). A urmat alegerea şi pregătirea imaginilor pentru print şi comandarea ramelor. Pentru expoziţia de fotografie era nevoie şi de un afiş, de invitaţii aşa că au fost concepute (de catre Dan Purice) machetele grafice ale acestora şi după validare au fost trimise la tipărire.

Cu totate că ne-am străduit să organizăm totul ca la carte n-am fost scutiți de emoții pentru că ultimile rame pentru fotografii le-am primit, din cauza unei mici încurcături cu dimensiunile, doar cu câteva ore înainte de vernisaj. Despre modalitatile de promovare a vernisajul expoziției puteți citi aici, iar despre cum s-a desfășurat acea expoxiție de lansare a Asociației Foto Club BANATUL MONTAN (care a avut loc în data de 26 februarie în foaierul Universității Eftimie Murgu din Reșița) puteți citi într-un articol de pe blogul personal. Tot acolo puteți vedea și imaginile expuse la acest eveniment.

footer.php - fotobanat.ro