Foto Club Banatul MontanAsociaţia „Foto Club BANATUL MONTAN” a fost înfinţată în decembrie 2014 la iniţiativa unor pasionaţi de fotografie artistică din judeţul Caraş-Severin şi chiar dacă Foto Club Banatul Montat (prescurtat FCBM) are o istorie scurtă, trebuie consemnate zbaterile începutului. După cum spune şi statutul (pe care îl puteţi citi în întregime aici) Foto Club BANATUL MONTAN este persoană juridică română de drept privat, independentă şi apolitică. Este o  asociaţie legal înfinţată (conf. O.G. nr. 26/2000 (cu privire la asociaţii şi fundaţii), cu caracter regional / judeţean, coagulând, conducând şi organizând activităţile care au ca scop susţinerea şi promovarea fotografiei artistice în toată zona Banatului Montan.

Asociatia Foto Club BANATUL MONTAN – începutul

Cam atât despre partea oficială pentru că urmează  câte ceva despre povestea din spatele apariţiei asociaţiei Foto Club Banatul Montan. Cei 8-9 membrii fondatori ne cunoşteam în totalitate doar din spaţiul virtual, dar am avut ocazia să ne întâlnim şi fizic (câte doi, câte trei) cu ocazia unor evenimente fotografice şi astfel din discuţie în discuţie s-a ajuns la ideea că trebuie să facem ceva în legătură cu pasiunea noastră comună.

Cel care a pus piciorul în prag şi a sunat adunarea sub drapel a fost Flavian Savescu. Prima lui acţiune concreta a fost crearea unui grup pe facebook (acum avem şi pagină la care puteti da like) pentru a vedea dacă mai sunt, în zona Banatului Montan, amatori pentru o astfel de iniţiativă. După o scurtă perioadă s-a cristalizat un nucleu care a primit cu interes propunerea de a „oficializa” pasiunea comună pentru arta fotografică şi astfel s-a trecut la discuţii despre forma de organizare, statut, regulamente etc. A urmat o primă întalnire la care ne-am cunoscut fizic cu toţii şi am început să ne organizăm, să vedem cum poate fiecare ajuta la realizarea proiectului numit Foto Club Banatul Montan.

La acesta primă întâlnire am fost prezenţi 9  pasionaţi de arta fotografică: Savescu Flavian Sergiu, Purice Bujorel Petru, Marin Valentin, Floare Ciprian, Pușcău Daniel Florin, Dalea Petru, Malinetescu Georgian, Purice Dan-Cătălin şi Avramescu Florin. Pentru că imediat după acea întâlnire Florin Avramescu s-a mutat cu serviciul în altă ţară, în acte suntem doar 8 membri fondatori cu toate că noi îl considerăm si pe Florin, măcar moral, ca membru fondator. .

Au urmat alte si alte întâlniri pentru punerea la punct a detaliilor, întocmirea actelor necesare (statut, procese verbale), drumuri la notar, la bancă, la grefa judecătoriei, din nou la notar … iar restul e istorie pentru că ce a fost greu a trecut şi asociaţia Foto Club Banatul Montan a prins viaţă.

articol preluat partial-sursa

One thought to “Foto Club Banatul Montan – începuturi”

  • TAM

    sa vedem acum ce v-a urma dupa asta

Comments are closed.

footer.php - fotobanat.ro